Ida!

Satt och kollade igenom lite bilder på Ida! Tänk va tiden får fort.......


Lång dag!

Idag så har jag bara städat och tvättat under tiden Ida var på dagis. Dagen kändes SÅ LÅNG utan henne. Vi åkte och hämta Ida klockan 15 och styrde kärran till Lindex i Strängnäs. Vi handlade en röd "Sylvester" som ska få hänga på dagis. Tyvärr så hittade jag ingen som passar till regnkläderna vi har hemma så det får bli en annan gång vi köper en för hemma bruket. Jag vill gärna dubbletter av vissa plagg som kommer användas både på dagis och hemma. Onödigt kanske men kan bli väldigt jobbigt om man glömmer nått på ena stället.

Under tiden Ida var på dagis passade jag även på att märka alla hennes nya strumpor morfar kom med i måndags. Jag tror att det va 21 par strumpor han kom med. Tack morfar.....

Nu sover trollet efter en super god middag och en lång dag på dagis.

Själv så ska jag njuta av min sista Fredag som mammaledig!!!


Inga tårar!

Idag när jag lämna Ida på dagis var det inga tårar. Jippi! Istället skulle hon visa mig katterna på väggen och ko boken :D mammas hjärta börjar trivas på dagis :) Idag ska Ida vara på dagis till klockan 15:00. Jag hoppas att hon kommer att peta i sig lite mat och mellanmål.

Skälv så ska jag städa och tvätta idag, vädret är ju inte direkt det bästa här så jag får ta och passa på;)


Vill ha!

Jag har hittat en ny favorit kedja. www.zara.com jag har hittat så mycket fint till både Ida och Lill grabben i magen..... Vill ha!!!!


Go kväll!

Här hemma har vi haft en toppen kväll, ätit god mat med nybakat grytbröd, badat och myst i mängder.

Nu blir det lyx fällan i soffan med godis och Fanta!!


Hjälp!

På Måndag börjar jag att jobba igen. Vart tog dessa 18,5 månader vägen ;/ nåja. Jag har längtat tillbaka till jobbet och på Måndag är jag där igen. Jag kommer att hinna jobba 65 dagar innan jag går på föräldra ledighet igen :)

Meja kommer att få spendera sina dagar med mig på jobbet och jag undrar hur det kommer att gå. Det är redan 5 hundar där och så kommer jag med den sjätte. Få se hur detta kommer att gå :/

Idas dag på dagis hade gått kanon bra och imorgon ska hon vara där 09:00-15:00. På Måndag börjar hennes vanliga schema som kommer att vara 08:00-15:00 varje dag. Usch och fy för dessa "långa" dagar utan min prinsessa :/


Nu är det dags!

Äntligen, snart är klockan 14:00 och jag ska hämta hem min lilla prinsessa :)

Under tiden Ida har varit på dagis har jag gjort äppelmos och har även gryt bröd på g!


Meja!

Under tiden Ida är på dagis så försöker jag lägga ner en massa tid på Meja. Mus, lek och promenader. Även vi behöver egen rid tillsammans;)

Dock tror Meja idag att hon är en knä hund <3


Personlighets test!

Gör testet du också.


Torsdag!

Idag ömmade jag en halv glad tjej på dagis. Känns helt ok. Hon ska idag få vara där till 14:00 :)

På bilderna har Ida på sig sin nya bäst hon fick utav morfar i Måndags. Hon fick även 16 par strumpor, en klänning och två par leggings :)


Nu ska jag ut och plocka äpplen :)


Onsdag!

Idag gick det bra att lämna Ida, hon små gnällde men det kändes ändå ok. Hon fick vara kvar över lunchen även idag och hon hade petat i sig lite mat. Ida är väldigt liten i maten och jag hoppas att
Hon börja "vräka" i sig mat på dagis. Det känns som hon borde kanske ta efter dom andra barnen vi matbordet.

Jag själv är dunder förkyld och tycker mest synd om mig själv. Jag sov en timme mitt på dagen, så skönt.

Klockan 13:30 Ida var jag på Oxbacks kliniken MVC! Jag har inte varit där sen i Maj så jag var väldigt spänd på allt. Vi lyssnade på fosterljuden och dom låg på 140. Jag hade gått upp till hela 61kg vilket innebär en viktökning på 11kg. Symfys-fundus måttet var 23. Så sjukt, när jag vänta Ida så hade jag gått upp lika mycket och symfys-dundus måtte var det samma i vecka 25+.

Idag gick jag in i vecka 25 (25+0) och det är "bara" 104 dagar kvar till bf.


En bra dag!

Ida har haft en kanon dag på dagis. Snacka om att det känns bra för mig och framförallt för Ida :)

När jag lämnade Ida på dagis så kom jag på att jag hade glömt hennes Nalle hemma :/ vi har börjat att ha en trygghets nalle där för hennes skull, hon har inte haft napp sen hon var 4 månader och snutte filt har inte funnits i våran värld. Så detta är personalens "påhitt" och jag tycker det e helt ok. Allt för att Ida ska känna sig trygg. Så när kg kom hem letade jag fram Nalle och den låg så sött i Idas dock vagn <3 snutte gumman hade bäddat ner nallen där <3


En strulig natt!

Ida har en massa tänder på gång och det märktes inatt, fy sjutton va ont hon har haft :( gråtit som tusan, haft händerna i munnen och varit allmänt ledsen. Man känner sig så hjälp lös. Hon vaknade redan klockan 21 och va hysterisk, Alvedon gavs omedelbart och hon kunde somna om efter ca 30 minuter. Hon sov bra fram till 00 och hade lite små ont. Vi gick ner och strök på flytande Alvedon på tandköttet. Ida sov vidare och vaknade 03 och fick då välling. 05:15 ville hon inte sova mer för natten så det blev mys i sängen till 06. Stackars Ida. Hon fick efter denna struliga natt vara hemma från dagis.

Med tanke på att hon inte är sjuk så begav vi oss till öppna förskolan och träffade alla kompisar <3 Ida lekt så fint med barnen och hängde en hel del i fröken Lottas knä <3 älskade Ida! Nu sover hon sött i sin vagn och jag väntar på Jennifer och pappa som ska komma hit och luncha med oss!


Ida har förresten haft en riktig mys morgon med Meja <3 dom två tillsammans är ju för söta <3


Våran helg!

Vilken härlig helg vi har haft! Den började så mysigt i Fredags. Jag hämtade Ida på dagis 13:00 och vi åkte direkt hem till mamma/mormor för att spendera natten där. När vi kom till mamma gick vi ut i lekparken en stund och njöt av det sjukt varma vädret. Vi 18 tiden serverades middag, hemma gjord plankstek. Så gott. Vi satt och prata och hade en toppen kväll jag mamma, Tony och Jennifer. Film kväll med godis fick avsluta denna underbara fredag!

Lördag vaknade vi runt 7 tiden, käka frukost och hoppade i bilen klockan 08:30. Jag rattade kärran till västermalms gallerian och parkerade där. Klockan 10 hade jag och mamma tid för att fixa naglarna. Suck om att jag blev nöjd. Tack mamma. Under tiden jag och mamma fixade vårdat så passade Jennifer Ida. Shopping stod på deras schema och Ida fick 1par byxor, 2 tröjor och 3 par strumpor. Jag fick en jätte söt blus :) vi möttes upp i gallerian och även Nina hade komiker dit med Oliver och Stella. Vi lunchade och shoppade lite till......;)

Vi 14 tiden va jag helt slut och ville bara hem, jag körde hem mamma och Jennifer och åkte raka spåret hem till gården. Här hemma blev det middag i stora huset och kvällen avslutades tidigt.

Söndag! En lugn dag. Vi åt frukost, lunch och sedan en knäckig äppelpaj som jag gjorde redan i lördags. Vi 14 tiden blev det en sväng till Mio och lut små hundliv i form och ljus och annat "bra att ha"



Små seg!

Ida är lämnad på dagis, idag var det inte lika mycket tårar så det känns bra.

Jag känner mig lite små seg, Ida har sovit oroligt den sista tiden och jag vet inte vad det beror på?! Nåja det är bara att ta tag i dagens sysslor. Här slappas det inte i onödan ;)


God morgon Fredag!

Äntligen Fredag och helg :) Idag ska Ida till dagis en sväng och jag hoppas att det kommer gå bra idag. Efter dagis ska jag och Ida åka hem till min mamma för att spendera kvällen och natten där. Imorgon ska vi in till stan och mysa. Jag mamma och mina systrar :)

Ida sitter i soffan och dricker välling och Meja myser på sin plats i vardagsrummet, själv sp dricker jag en kopp kaffe:) En perfekt start på denna Fredag


Kvällsnöjet!

Ja nu har Ida somnat och jag står här och tar hand om skogens guld. Detta är det jag har hittat idag och igår. Totalt 1,5 timmes "letande"


Wow!

Kul att totalt fem kommenterade mitt inlägg "Vecka 25" Jutta på Fb och ni andra här, Tack! Jag vet att ni alla har mått/mår bra under graviditeten och det känns skönt att det inte bara är jag som tycker som jag tycker ;)


Skogspromenad!

Imorse lämnade jag en väldigt ledsen tjej på dagis, usch!

När jag kom hem satte jag på mig härliga promenad kläder och gick ut i skogen med Meja. Det blir inte så mycket skogspromenader för oss med tanke på att man har Ida oxå. Men idag passade vi på. En timmes promenad och en jäkla massa svamp hittade vi. Jag som är halvblind hittade det här. Undra hur mycket man skulle hitta om jag hade glasögonen på mig nästa tur ;)


Frukost!

Nu är frukosten avklarad här hemma och om drygt en timme ska vi åka till dagis.

Under tiden Ida är på dagis idag så ska jag gå ut i skogen och plocka svamp om vädret tillåter vill säga ;)
Annars får det bli städning av hemmet ;)


Shampo!

Nu har jag fått hem produkter från Buzzador. Denna gång så ska jag och du prova schampo från PANTENE. Ikväll så ska jag prova hela serien för normalt hår. Skriver sedan vad jag tycker om dess produkter....


Vecka 25

Jaha då ha man gått in i vecka 25. Som vanligt när man läser om hur mamman ska må så är det skit. Jag blir så less. Ont där, kramper där, nödig jämt, tryck där, värk där... Ja ja ni fattar. Men ska tydligen må as dåligt hela tiden.
Men OJ SÅ FEL DOM HAR!
Jag mår jätte bra! Kan ha lite små ont i ryggen ibland men va tusan gör det? Jag är gravid och är överlycklig för det. Lite kramper kan man väll ta!?

Nåja alla kanske inte mår lika bra som jag men man kanske även ska stanna upp och tänka efter. Va lycklig för att just du är gravid, det finns kvinnor som inte kan bli det.....


Mot förskolan!

Nu är morgonen avklarad här hemma. Dags att sätta på sig skorna och en jacka sedan hoppa in i bilen för att lämna Ida på dagis. Jag hoppas att hon kommer få en bra dag där.


Ida!

Ida när jag hämtade Ida så satt hon så sött i en "frökens" knä. När hon väl såg mig så försökte hon börja gråta men misslyckades ;) haha skit unge. Det kändes iallafall väldigt bra att få hämta en glad tjej. Innan vi rattade bilen hem så åkte vi till Mariefred för några ärenden. När vi gick förbi barnbutiken Mini Bee så sa Ida "ojojoj" vilket ledde till att vi gick in där en sväng. Ida fick två par leggings och en tröja. Allt från MeToo!
Ida par stolt sin påse med nya fina kläder ;)


Solo!

Att sitta här hemma vid köksbordet och äta lunch helt själv känns så konstigt. Det ända som man hör är mejas tassar mot golvet. Med tanke på att jag äter nu innan Ida ska hämtas så blev det halvfabrikat till lunch, färdig Västerbotten ostpaj med sallad. Inte min typ av mat men det gick ner. Nu ska jag hälla i mig en kopp kaffe innan det är dags att hämta Ida <3


Tårar!

Ja nu har jag lämnat Ida på dagis och tårarna sprutade när jag vinkade och s hej då. Jag vet att det kommer bli bättre med tiden men det gör så ont i hjärtat att se sin lilla prinsessa gråta och höra henne ropa MAMMA!!! Usch. Men om 3,5 timme ska jag hämta hem mitt troll..,

Nu blir det städning på öv.


Mårbacka pelargon

I lördags var lilla familjen på en tripp runt Mölnbo och Järna. Vi rattade in på en blomsterhandel längs vägen och till min stor förvåning hittade jag denna underbara mårbacka pelargon för ENDAST 175:- den är ca 1m hög och när jag kloten den hade den massor av blommor. Men tyvärr glömde jag den uren under natt så 10-15 blommor hade gått av. Men visst är den fin ändå!!


Go kväll!

Denna efter och kväll har varit så mysig. Ida har varit väldigt mammig och myst jätte mycket med mig. Vi har haft sång stund och jag har pratat en hel del om dagis. Imorgon ska ju Ida "bara" vara där mellan 09:00-13:00. Hoppas det blir en bättre dag med mindre tårar.


Lilla Ida!

Jag har precis kommit hem efter att ha hämtat hem Ida <3 tydligen så hade hon varit väldigt ledsen idag innan lunchen, stackars gumman<3

Vi bestämde oss att Ida ska få gå lite kortare dagar. Hon skall lämnas 09:00 och hämtas 13:00. Hon kommer alltså inte äta lunch på dagis då de är i matsalen som Ida blir så ledsen. Så kort och gott ska hon hämtas när hon är glad :)


Måndag igen!

Usch och fy för denna Måndag :/ Ida ska om drygt en timme lämnas på dagis och det känns så jobbigt. Jag ville verkligen inte att denna helg skulle ta slut men nu sitter vi här...

Jag hoppas verkligen att allt kommer gå bra för Ida idag och att hon inte är allt för ledsen under dagen. Tiderna hon ska gå idag är 09:00-13:30. Vi som har inskolningen nu är totalt 8 barn och föräldrar....

Nå, dags att göra oss i ordning...


God morgon!

Jaha då satt man här vid köks bordet med sin morgon kaffe, underbart! Ida ville idag upp klockan 06:00 och självklart klev jag upp. Nu sitter hon i soffan och tittar på film och muser för sig själv. Vi har tidigare på morgonen haft problem med skovalet, Ida fick igår två par nya fin skor av mormor och Tony. Snacka om att Ida vart lycklig <3 efter mycket om och men så bestämde sig fröken för dom svarta ;)



Fredags nöjet!

Denna Fredags kväll har vi haft en mysig middag med kräftor, Västerbottensostpaj med små plock. Vi alla tre njöt av middagen och satt i hela 45 minuter till bords :D efter middagen blev det lite lek med Ida och sen hopp i säng strax före 20:00. När Ida väl hade somnat så började jag "måla" hennes strumpor. Jag har köpt en jätte smart grej från Panduro. Man skriver/ målar det man vill under strumpan och när det har torkat i sex timmar samt blivit tvättade i 40•c så är det halkstrumpor :) smart va :) nu kan igen "sno" Idas strumpor :)

Dom kanske inte blev dom snyggaste men helt klart personliga :)


Märka kläder!

I Fredags förra veckan så märkte jag alla Idas kläder som låg i hennes byrå. Allt eftersom tvätthögen minskar så dyker det upp kläder som måste märkas. Jag har både påstrykbara namnlappar och klistermärken som jag har beställt från filur namnlappar redan i Juni :) jag använder även en textil penna till vissa plagg och skor.


Längtar.....

Usch så tråkigt det är här hemma utan Ida. Jag lämnade henne på dagis klockan 10:10 och jag har varit hemma själv sen dess. Det är så tråkigt. Hela nästa vecka kommer vara så seg och tråkig.... Tur att jag börjar jobba snart så jag slipper vara hemma själv. Under tiden Ida har varit på dagis så har jag skruva upp en hylla i våran lilla hall:) hyllan kommer från Mio och kostar endast 189kr. Jag ångrar att jag inte köpte fler.... Jag har även hunnit att dammsuga nv och ätit lunch själv. Nu blir det lite plock på öv innan jag ska hämta hem min älskling klockan 13:30.


Fredag!

Idag så ska jag lämna Ida på dagis, känns så där. Jag ska vara med i ca 30 minuter sen så ska jag säga hej då och åka hem. :S jag tycker Ida mest har varit/hängt med mig dessa tre inskolningsdagar så hon har varit väldigt lite med pedagogerna. Nåja vi märker hur det går....


Redan Torsdag!

Herre Gud va dagarna går fort när man är på förskolan. Gårdagen var kanon bra. Ida att hos mig 10-15 minuter sen vågade hon gå iväg och leka med en fröken och en massa andra barn. Det kändes jätte bra :) efter en stund hörde jag henne ropa -Mamma? Mamma? Mitt lilla hjärtetroll <3 hon fick även prova på att bara lite konstnärlig igår och hon älskar att måla. I hela 20 minuter höll hon på. Peka på vilka färger hon ville måla med osv. Efter dessa 20 minuter var vi tvungna att avsluta då det va dags för lunch.

Nu idag ska jag vara med hela dagen igen och imorgon ska jag prova att lämna Ida en stund. Det känns som det kommer gå bra....

Nu är det dags för frukost här och sen fixa i ordning trollet.....09:00 ska vi vara på plats


Inskolningen!

Idag började inskolningen för Ida på Marielunds förskola :) allt kändes bra med "fröknar" och lokaler. Nytt och ljust! Jag är nöjd och jag tror även att Ida va det. Nu laddar vi inför morgondagens fortsättning. Mellan kl 09:00-14:00 ska vi vara på Cirkeln :)

Min älskade trollunge är ju stor flicka nu.....


Frukost mys med Ida!

Just nu sitter jag och Ida och äter frukost på punchverandan. Det är så mysigt att få sitta här och njuta utav utsikten mot Åkers kyrka. Idag ser det ut som att det kommer bli bra väder, så det blir nog till att fixa lite ute :)


Fredag!

Det känns att hösten snart är här. Det va lite små kallt i morse när jag släppte ut Meja. Jag gillar alla årstider så länge dom är som dom ska vara. Hösten, fylld med en vackra färger, mysiga koftor och en kopp te i höst solen. Underbart! Jag ser även fram emot att få använda mina nya stövlar från Timberland:)


Höst skor!

Nå så har jag klickat hem ett par nya höst skor till Ida :) jag hoppas att damen blir nöjd :)


Skor!

Ida var jag och Ida iväg till Södertälje, skopunkten för att köpa skor. Men till min stora förvåning var alla skor plast skor. Eftersom jag är ute efter ett par skinn skor till damen blev det inget köp. Istället spenderade vi ett x antal hundralappar på Kappahl! Vi hittade så mycket fin och jag hade Kunnat spendera några hundralappar till där. När vi kom hem så fanns det även en avi i brevlådan, kläder som jag hade beställt från hm hade kommit. Så Ida fick en massa nya kläder idag :) Efter en förmiddag med shopping så satte jag mig och tittade på skor från http://Brandos.se">http://Brandos.se">Brandos.se där har jag sett tre par skor som skulle pass Ida perfekt. Imorgon ska jag klicka hem ett par ;)


21+6

Tiden går så fort och graviditeten långsamt. Jag är nu i vecka 21+6 och det känns som det är sjukt lång tid kvar till vd datumet. Denna vecka är det Idas sista vecka hemma. Nästa vecka börjar inskolningen på förskolan. I 16 månader har vi spenderat hela dagarna tillsammans och nu är vi som sagt inne på dom sista dagarna :/ känns helt sjukt att jag sk lämna bort min lilla tjej för att börja jobba :/ men man får se det från den ljusa sidan. Ida kommer lära sig otroligt mycket på förskolan :) Lill skrot <3


Åå vilken underbar dag!

Klockan är endast 14:00 och vi har gjort massor av bra saker idag. Varit och stor handlat mat, lunchat på donken, Tvättat grillen och nu blir det mys på baksidan :) om jag orkar ska jag ta och rensa framsidan från ogräs. Dessa j*kla grusgångar har varit sjukt jobbiga i år..... Nåja nu blir det en lugn stund!


Visdomsord!

På Facebook ser man massor av bilder med visdomsord. Den här har helt klart varit bäst hittills!


God morgon!

Mitt troll sitter nu och äter frukost efter mycket om och men. Havrefras, frukost bröd och ägg. Denna morgon börjar för oss klockan 07:30 och det känns skönt att få lite sovmorgon. Lycka! Idag har vi storhandling på schemat och sen så sn jag rensa rabatterna om viljan finns.


Till Lill killen

Ja nu har min mamma varit i farten igen, shoppat till både Ida och Lill killen i magen. Ida fick en mjukis dress, rosa "linne byxor, bolero, och en tröja. Till krabaten i magen blev det ett par byxor och en body! Tusen tack mamma för dessa fina kläder :)


Våran resa!

Vilka dagar vi har haft, Torsdag till Söndag spenderades i Östersund hos min faster och Kjell. Det var hur mysigt som helst. Ida och Anton badade i deras underbara pool och jag och Meja hade mysiga dagar. Meja storm trivdes med deras hund Egon. Hon var så lugn och fin att ha där. Vi spenderade dessa dagar med min pappa, min bror & Jessica. Jag är så glad över dessa dagar i Östersund och jag känner mig verkligen hemma hos min faster. Söndag till Tisdag var jag, Anton, Meja och Ida i Funäsdalen. Vi shoppade och gick promenader, åt god mat, Meja fick bada och två film kvällar i rad blev det. Igår Tisdag så åkte vi mot mamma och Tony som va på sitt landställe i Sandviken. Vi blev bjudna på lunch och efter ca tre timmar så va vi på väg hem. Vi ha haft otroligt mysiga dagar. Borta bra men hemma bäst.