Information....

.... Jag ska inte klaga, jag har mått super bra under hela graviditeten men idag har jag haft så ont i benen, fötterna och höfterna ska vi inte tala m :S Usch.... mina ben och som stockar, hårda och grova.....  Jag går som en riktigt gravid kvinna, lixom vaggar fram. Men det är kanske inte så konstigt att man har ont med tanke på mina extra 19,4 kg...Jag hoppas verkligen att det bara är idag jag har så här ont...(i benen)








Tapeterna på plats

Så nu är tapeterna på lats, ja eller nästan. Mat rummet blir klart idag!
El gubben är här och kopplar in alla vivaror och nu är det bara att ringa och boka en röris som kan koppla in diverse grejer.....

Själv så har jag försökt städa idag, går sådär bra. Är inte alls sugen på att städa men väldigt sugen på att få fint här hemma känns som att det här inte går ihop. Fötterna värker och jag är utan bil idag. Så det känns lite halv surt..... Men men jag ska nog ta och förbereda middagen och ta en kaffe i solen och njuta av att våren  är här!




Tapenten i vardagsrummet!




...och tapenten i matrummet :D





Dags för en fika ;)

img_1028 (MMS)

Dags för en fika ;)


köket börjar bli klart

Så skönt, äntligen  köket snart klart! Känns toppen. vi har haft lite otur ang köket men det käns som det kvittar nu. Bänkskivan var fel sågad men IKEA står för en ny och den kommer om ca 6 veckor. Man blir bara starkare av alla motgångar..... Vardagsrummet är tapetserat och nu håller målaren på med matrummet. Fy sjutton va snyggt det blir :D




En del av köket, Diskdelen.




Här ska det lagas mat......




....Här är mitt val av betongplattor.
Så snygga..







Skönt jag behöver inte köpa en större bädd ;)

img_1012 (MMS)

Skönt jag behöver inte köpa en större bädd ;)


KÖRKORT!!

f*n va bra jag är, så lycklig att jag klarade både teorin och körprovet på första försöket!
SÅÅÅÅ SKÖNT!

Jag har redan kört ett par mil och det känns väldigt skönt att var "fri"

Idag åkte jag till södertälje för att möta min syster Nina..
Blev två par byxor till bebis och en lunch med syrran!


Nu ska jag åka och handla hundmat


Glöm inte min lilla systers blogg
 Så fint inlägg


Vidrig spegel som gör att man ser ännu tjo...

img_0996 (MMS)

Vidrig spegel som gör att man ser ännu tjockare ut än vad man är.....


Känns som att mål linjen är nära :)

img_0990 (MMS)

Känns som att mål linjen är nära :)


Vecka 40

Nu är det såå nära <3

 

Gravid vecka 40

 

Barnet

Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten.

Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.

Mamma

Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 veckor+0 dagar till 41 veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer att vara vaken i ett dygn kring förlossningen.

Pappa/partner

Under själva förlossningen är din viktigaste roll att vara där! Du ger henne vatten, torkar pannan. Du kan hålla henne, massera henne. Lyssna på vad hon och hennes kropp säger. Prata med henne och barnmorskan. Hjälp henne med kuddar eller att ändra ställning. Var lyhörd och se och bekräfta hennes smärta. Hon vill kanske inte att du ska röra henne. Peppa och uppmuntra. Pusha och stötta. Du klarar det!


1 vecka kvar

Ja nu är det inte lång tid kvar till beräknat BF :D Jag är inte nervös utan mer förväntans full på va är det för liten krabat där inne?! Hur som helst så de jag att jag hade varit duktig och tvättat allt till lillen, men så kom jag på idag att åkpåsen hade jag glömt bort helt. Jag har inte äns öppnat och tittat på den.. men nu så vet jag hur den ser ut ;) hehe bra koll. Kan det vara min svampiga graviditeshjärna?!

Min söta lillasyster ringde igår och sa att hon hade köpt mössa och dreggels till bebisen, hon är ju för söt gumman <3 Även mamma ringde och sa att hon hade shoppat bodys. Jag tror att bebisen nästan har alldeles lagom med kläder nu ;)


Ja nu är det nära :D

 

Gravid vecka 39

 

Barnet

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Vikt 3 450 gram.

Mamma

Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.

Vila!

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.


Bebis sängen är nu bäddad och klar :)

img_0983 (MMS)

Bebis sängen är nu bäddad och klar :)


Min passions blomma blommar :)

img_0978 (MMS)

Min passions blomma blommar :)


Nu är det nära!

Igår hade jag såna sjuka värkar, jag trodde verkligen att jag skulle behöva åka in. Jag började stryka bebisens kläder och paka BB väskan men efter en stund släppte värkarna, skönt ;) Jag ringde självklart både mamma och Anton det känndes väldigt skönt att få prata med dom båda. Nu äntligen så ska Anton börja jobba i Sthlm, efter 8,5 månader ute på fältet är han nu äntligen på hemma plan :D Känns väldigt skönt!


 

Gravid vecka 38

 

Barnet

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.

Mamma

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. .

Den allra sista tiden  brukar gravida kvinnor  ägna mycket tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.

Navelsträngen runt halsen

Oroar du dig för att barnet ska ha navelsträngen runt halsen när det föds? Att navelsträngen sitter runt barnets hals är mycket vanligt. Ungefär en femtedel föds så, men det är oftast inga problem eftersom barnmorskan lätt kan lossa den vid födseln.


För 6 dagar sen kunde jag knäppa min jacka...

img_0969 (MMS)

För 6 dagar sen kunde jag knäppa min jacka, men inte idag ;)


36+1

 

Gravid vecka 37

 

Barnet

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.

Vikt 3 kg.

Mamma

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden brukar gravida kvinnor bli försjunkna samt kan ha svårt att sova. Kanske kan man se det som en förberedelse inför alla vakna nätter som väntar tillsammans med babyn.