Idé torka!

Jag kan känna ibland att jag inte kommer på va jag ska hitta på med Ida. Vad ska man leka, sjunga, pyssla med osv. Idag blev det iallafall pepparkaksbak här hemma efter dagis.


Har du några bra tips och idéer?



Kommentarer
Emmsson

Jag håller med dig Cissi! Varje dag efter förskolan vill jag och försöker ha minst en planerad och organiserad aktivitet. Antingen bokläsning, trolldeg, tågspårsbygge alt åka rutschkana eller annan lek i hennes rum. Visste det svårt att komma på nya pedagogiska och givande lekar VARJE DAG INOMHUS?! Det blir ju liksom ett visst mått av upprepning med lätt leda som följd. Tacka vet jag vår/sommar/höst när eftermiddagarna iallafall är ljusa. Då brukar vi vara utomhus och leka tills det är dags att gå in och laga middag. Nu när man är "förpassad" till att spendera mer tid inomhus så blir det genast lite svårare. Mina bästa idéer är nog de jag nämnde ovan samt kojbygge, laga mat på Brio-spisen samt att låta sig serveras, klä på och av dockor med kläder blöja etc och låta dem sitta på pottan, köra och natta dem i vagnen, och sist men inte minst - låta Filippa och Baltzar leka tillsammans. Filippa får (under kontrollerade former) kasta leversnacks som Baltzar springer efter eller fångar med munnen. Funkar i någon minut eller så iaf ;-) Hoppas du fick något tips! P&K

2012-11-26 @ 21:14:35
URL: http://esigurdsson.blogg.se
Ica

Här hemma beror det helt på vilket humör alla är på. Är Julia glad och nöjd eller sover kan det bli lek i Lucas rum. Vi brukar också förbereda maten tillsammans., Lucas får då stå och röra i en bytta eller hjälpa till att mäta med dl mått.
Är Julia ledsen och kinkig tar hon den mesta tiden och Luas får då leka själv.. Det kan då bli att han tittar på saker på datorn, ritar, målar med fingerfärg i bakkaret, målar med vattenfärg. Ibland leker han vattenlek i badrummet vilket han älskar! Eller gosar vi ner oss framför en film.
Du kommer märka som mamma till två att inte finns lika mycket tid för aktiviteter.. Tiden måste fördelas..

2012-11-26 @ 22:03:13
URL: http://icalundahl.blogg.se
Nina

Men kom hit och hälsa på nån dag!! 😃

2012-11-26 @ 23:40:29
URL: http://petitfashion.se

Designen är gjord gratis av: Designbloggar
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0